6 Kasım 2013 Çarşamba

Gül Tatlısı

GÜL TATLISI

Resim 1: http://www.hanimeli.tc/gul-tatlisi/

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 5 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • 2-3 adet karanfil

Yapılışı:
          
          Tatlıyı yaparken ilk olarak şerbetten başlıyoruz. Çünkü şerbetimiz soğuk pişmiş tatlımız ise sıcak olacak. Şerbeti için 5 bardak suya 4 bardak şeker konur ve 2-3 adet karanfille birlikte koyulaşana kadar kaynatılır kaynama sırasında şerbete 2-3 damla limon suyu eklenir ve soğuması için bırakılır.
          Sıra tatlımızın hamurunu yapmakta. Hamuru için 2 yumurta kırılır. 1'er su bardağı yoğurt ve zeytinyağı eklenir. 2 çay bardağı irmik elenerek azar azar eklenir. 4 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ile iyice yoğrulur.
          Yaptığımız hamurdan iri parçalar koparılarak unlu zemin üzerinde açılır. Açılan hamur geniş ağızlı çay bardağı ile kesilir ve yuvarlak hamurlar elde edilir. Arada kalan parçalar birleştirip hamur topu haline getirilip tekrar açılır ve yuvarlak hamur parçaları tekrar elde edilir. Geriye hiç hamur parçası kalmayana kadar yuvarlak hamur parçaları yapmaya devam edilir. Elde edilen yuvarlaklardan 3 adet alınır ve bir köşesi diğerinin üzerine gelecek şekilde yan yana konur. Sonra yuvarlanır ve ortadan ikiye kesilir. Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır(tercihen ayçiçek ve zeytin) ve düz taraflarından dik şekilde tepsiye dizilir. Tüm goncalar hazır olunca tepsi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına konur. 20 dk. sonra çıkarılır ve bu sırada ılıyan şerbet üzerine eklenir.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder