7 Kasım 2013 Perşembe

Renkli Patates Salatası


       MALZEMELER 
    1 kg haşlanmış patates
    3 adet küçük rendelenmiş havuç
    Yarım demet maydonoz
    Yarım demet dereotu
     Bir kase mor lahana
     Tuz 
     Karabiber 
     Limon ve zeytin yağı
   
     HAZIRLANIŞI:
    Haşladığımız patatesleri sıcakken çatal yada robot yardımıyla püre haline getiriyoruz.Yapmak istediğimiz kek kalıbını steç ile kaplıyoruz ve kenara koyuyoruz. Yaptığımız patates püresini 4 eşit parçaya ayırıyoruz ve ilk parçaya tuz ve karabiber ekleyerek kek kalına yerleştiriyoruz. İlk kat böylece oluşuyor.
     İkinci olarak bir kase mor lahana rendeliyoruz yada robottan geçiriyoruz buna tuz ve limon ekleyınce zaten çok güzel bir mor renk elde ediyoruz. Ayırdığımız ikinci püreye de bu lahanayı koyup karıştırıyoruz ve böylece ikinci katta hazırlanıyor. 
     Sırada rendelediğimiz havuçları zeytinyağı ile bir 5-10 dk kadar soteliyoruz ve soğuyunca içine lımon ve tuz katarak patates püremiz ile karıştırıyoruz. Buda bizim üçüncü katımızı oluşturuyor.
     Son olarak doğradığımız maydonoz ve dereotlarını da tuz  ve limon ile yoğurup püremize karıştırıyoruz .Son katı da böylece tamamladıktan sonra kek kalıbını streç ile sarıp buzdolabına 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
    Buzdolabında dinlendirdiğimiz renkli patates salatamızı servis tabağına ters çeviriyoruz , üzerine limon sıkıp arzunuza göre süsleyerek servis yapabilirsiniz. 
    Afiyet bal şeker olsun :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder