4 Kasım 2013 Pazartesi

Hoşgeldin Bebek :))


Dinimizde Doğumdan Sonra Çocuğa Karşı İlk Vazifeler



1.Dua
  Bebeğiniz dünyaya geldiğinde ilk yapılması gereken duadır. Peygamberimizde (s.a.v) kendisine getirilen çocuklara dua eder, başlarını okşarmış.

2.Gıda ve Elbise
    Yeni doğan bir bebeğin beyaz beze sarılması sünnettir. Anneler alışveriş yaparken buna dikkat etmeli ve beyaz zıbın takımı almalıdır. Peygamberimizin de kendi torunlarında buna dikkat ettiği söylenir. Ayrıca yenidoğan bir bebeğin dudağına tatlı bir şey sürmek sünnettir. Bunun genelde hurma olduğu söylenir. Peygamberimiz de kendi torunlarının dudağına hurma sürmüştür.

3.Ezan
    Dinimizce yapılması gerekenlerden biri de yeni doğan bir bebeğin sağ kulağına ezan sol kulağına kamet okuyarak bebeğin adının konulmasıdır. Bu işlem bebeğin doğumunun ilk haftasında yapılmalıdır.
    Ayrıca isim seçerken güzel ve anlamlı isimler seçilmesi de baba için hem sünnet hem de bir vazifedir. Bebeğinize koyduğunuz ismin anlamı onun karakterine tesir edeceğinden güzel ve anlamlı isimler bulmak önemlidir.
  Günümüzde Kur’an da geçtiği için çocuğuna anlamsız isimler veren kişiler çoktur. Televizyon programlarında da bunun için çok açıklamalar yapılıyor. Kur’an da geçiyor diye çocuğunuza manasız isimler koymamaya dikkat edin .
    
4.Akika Kurbanı Kesme
    Yeni doğan bir bebek için Allah’a şükretmek maksadıyla kurban kesilebilir. Peygamberimiz de torunları için doğumun yedinci gününde akika kurbanı kesmiş ve ümmetine de kız ve erkek çocukları için kurban kesmelerini tavsiye etmiştir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder